Nunchaku best site in Romania

     Nunchaku

"Motto-ul" nunchaku-lui : Loveste fără să fi lovit si izbeste fără să fi izbit!
Nunchaku
by Me
+++++++++++++++++
  -c o n t a c t   me
+Nunchaku
  -istoria armei
+Nunchaku
  -Vergeaua(CHAKU)
+Nunchaku
  -stiati că...
+Nunchaku
  -Bruce Lee
+Nunchaku
  -tehnici
+Nunchaku
  -Okinawa
+Nunchaku
  ------------------------------
++++++++++++++++++++++

  -comentarii privind arma Nunchaku

  King of self-defence!

   

   

     

---------------------------------------------------------------------------
You have to do it on our own training to see its opportunities and I  am sure you will love it !
---------------------------------------------------------------------------

  

Okinawa

          In 1429, Sho Hashi uneste 2 insule si formează regatul "Ryukyu". In timpul secolelor 14 si 16, perioadă denumită "Golden Age of Trade"(Epoca de aur a comertului), regatul are succes datorită comertului cu China si alte natiuni. Totusi, comertul cu vase este adeseori amenintat de către piratii japonezi, de aceea marinarii  din Okinawa trebuie s se apere împotriva cotropitorilor. Prin anul 1580, Toyotomi Hideyoshi stabileste legi împotriva portului liber de arme, pentru a restaura pacea si pentru a aduce un fel de prosperitate pentru regatul Ryukyuan. A ajutat pentru a se evita pierderea de vieti omenesti, dar a stârnit un război civil. Dar asta îi lasă pe tărani din Okinawa mai mult sau mai putin fără apărare împotriva samurailor, care erau singurii care aveau voie să poarte arme. Desi tehnicile de luptă lupta cu mâna liberă fuseseră descoperită  pe câmpurile de luptă, ele nu puteau fi folosite la operatii de defensivă sau ofensivă. In 1609, clanul Satsuma Samurai Clan atacă si alungă defensiva din Okinawan.

Nunchaku  / ~\

Nu cred că mai este cazul să descriu această armă   :-)

Bo |

             Bo(1.60-1.82 cm) este probabil una dintre primele arme pe care omenirea le-a folosit pentru a se apăra sau pentru a vâna. Poate fi usor găsită, nu se mânuieste greu si poate fi folosită pentru multe scopuri. Cu ajutorul acestei arme pestii puteau fi prinsi.De asemenea, călugării se ajută de acest băt pentru a se sprijini si pentru a se apăra eventual. Tehnicile de bo au fost descoperite probabil cu mult timp în urmă si au fost probabil îmbunătătite după era Heian ( 1127 e.n.). Tipuri de bo: Kyu-shaku-bo ->2.82 cm; Rokushaku-bo(numit uneori Tambo/Tanbo) ->2.90cm. Arta de a mânui acest baston lung se numeste bo-jutsu. Bastonul folosit de politie se numeste keibo. Bastoanele de fier (răngile) se numesc kanabo. Han-bo(în traducere "jumătate băt") este un baston scurt, arma favorită a celor ce practică ninpo, cu lungime de 91 de cm.

                                           Sai \|/

            Un fel de baston scurt, de fier, prevăzut cu unul sau două cârlige mari lângă mâner, folosite la început de tăranii din Okinawa pentru a se apăra împotriva sabiei samurailor sau tâlharilor, apoi, în perioada Edo (1603-1868), de către politia shogunală pentru a para loviturile de sabie si a rupe lama sabiei rebelilor.Partea principală a armei sai(care poate fi ascutită pentru a folosi la împuns) trebuia să aibă aproximativ lungimea antebratului celui care o folosea. Arta de a mânui această armă albă se numeste sai-jutsu. Un tip de sai având un singur cârlig era numit Jitte(sau Jutte). 

Tonfa(Tuifa) _|

           Tonfa era folosită ca uneltă de lucru înainte de a deveni armă. Principala parte a acestei arme, axul, este alcătuit dintr-un lemn dur, are 50...60 cm lungime si o prindere mică cilindrică(cu o lungime de 15 cm) perpendicular pe ax. Se mai spune si           Moc can(dar în vietnameză). 

 Kama 

 /`

       Kama era o uneltă folosită pentru a tăia recolta. Era foarte acutită si de aceea o potentială armă mortală. Structura ei era destul de slabă; când lama "întâlnea" un obiect destul de tare provoca socuri. Prin urmare, a intervenit o schimbare în structura armei, care este numită natagama. Arma a fost construită mai bine si pentru a fi mai rezistentă, lama a suferit o usoară indoire.

Pentru schimb de păreri  : nunchaku@karate.com